10+1 programlehetőség a Városligetben

A Városliget nagyon kellemes hely, közel van a belvároshoz és rengeteg programlehetőséget is kínál. Nézzük, hogy melyek ezek!

1.Futás

A Városliget  körül halad az 1 kilométeres futópálya, amely beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen szép számmal kocognak rajta a kaposváriak. Az út egyébként nagyon kellemesen gumírozott, jól esik rajta a kocogás.

 

2.Játék

A Városligetben helyet kapott egy játszótér is, amely nem túl nagy és nem is valami felszerelt, ráadásul most egy része le van zárva. De azért valamennyire leköti a gyerekeket , a Tesco melletti játszótér pedig már sokkal nagyobb és közel van.

 

3.Vízibiciklizés

A városliget taván vízibiciklizni is lehet, amennyiben az időjárás engedi.

 

 

4.Biciklizés  

Ez főleg a gyerekeknek ajánlott, mivel  van egy kerékpárpálya, ahol a lurkók még az alapvető közlekedési szabályokat is elsajátíthatják, köszönhetően a tábláknak és a felfestéseknek.

 


5.Piknik

 Őszintén szólva én még nem nagyon láttam, hogy bárki pokrócon ülve falatozott volna a területen, de ettől függetlenül lehet, hogy előfordul, sőt kifejezetten jó program.


6.Testedzés

Néhány fitneszgép is megtalálható a futópálya mellett. Komplett konditeremre senki ne számítson, van egy kerékpár, egy elliptikus tréner, két haspad, és két karizom-fejlesztőgép.


7.Parkour

Az a fura pálya, ami tele van mindenféle gömbbel, na az a parkour pálya. És  mi az a Parkour? A parkour lényege, hogy a sportoló minél gyorsabban jut ’A’ pontból a ’B’ pontba, az útjába kerülő akadályokon, padokon, falakon, tetőkön keresztül ugrásokat felhasználva, akrobatikus mozdulatokkal. Ez sem az átlagember sportja, de azért néhányan már biztosan kipróbálták. A gyerekek egyébként mászókaként is használhatják.


8.Gördeszka, görkori, roller

Ez is a gyakorlottabbaknak ajánlott, a kifejezetten erre a célra kialakított területen.


9.Foci, kosárlabda

Több pálya is várja a csapatsportok kedvelőit, amelyek általában tele is vannak.


10.Séta és ücsörgés a tóparton

A tó közepén található kis sziget kiválóan alkalmas a beszélgetésre és a romantikázásra is.

 

11.Napozás

Ennek előfeltétele nyilván a napsütés, és ki is alakítottak a tó mellett egy plázst, amit leszórtak homokkal, de igazából nem valami bizalomgerjesztő. A füves területen is remekül lehet napfürdőzni, a tóban fürdeni viszont tilos!!! 

Leleményes olvasóink még kiegészítették két tevékenységgel a listát. Lehet petanque-ot játszani és fényképezni is.

HASZNOS

 

 

JÓ TUDNI

ILYEN LETT AZ ÚJ LOMBKORONA TANÖSVÉNY A DESEDÁN

INNEN RENDELHETTEK MENÜBEN EBÉDET KAPOSVÁRON

Facebookos játékaink szabályzata