Bagolyvonat, kombinált jegyek nyáron a Balatonnál

Nyári menetrend lépett életbe a vasúton a jelentősen megnövekvő, balatoni utazási igények megfelelő kiszolgálása érdekében. A tóhoz és a körüli vasútvonalakon a nyári hónapokban több mint egymillió utas választja az utazásához a vonatokat.

Újra közlekednek a Bagolyvonatok csütörtök, péntek és szombat éjszakánként: egy pár a Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár a Déli pályaudvar és Fonyód között, Budapestről késő éjszaka, a Balatonról pedig a hajnali órákban indulva. A Bagolyvonatokon az utasok védelme, és a vagyonbiztonság érdekében vasútőrök is utaznak, továbbá esetenként a vasútőrökön kívül rendőri járőrszolgálat is lesz a vonatokon, mint ahogy a nagyobb vasútállomásokon is. A többi balatoni járaton is megerősíti a vasúttársaság a biztonsági szolgálatot, erre afesztiválok idején is lehet számítani.
BAGOLYVONATOK
2015. június 20-tól augusztus 30-ig csütörtökönként, péntekenként és szombatonként késő este és éjjel is közlekednek vonatok a Balatonra. Ezeket vasútőrök kísérik, továbbá esetenként rendőri járőrszolgálat is lesz a vonatokon.

Menetrendjük:
    Budapest-Déli: 22:40, Siófok: 0:38, Fonyód: 1:39
    Budapest-Déli: 23:40, Siófok: 1:40, Fonyód: 2:38, Keszthely 3:22
    Keszthely: 23:21, Fonyód: 0:08, Siófok: 1:05, Budapest-Déli: 3:09
    Fonyód: 2:00, Siófok: 3:00, Budapest-Déli: 4:54

A nyári hónapokban a kerékpárosok és a hajózást kedvelők is kedvezményesen utazhatnak a vonatokon a kerékpáros túrajegy és a Balaton Mix jegy révén.
A Balatonmix azoknak szól, akik 2015. április 4 – 2015. október 4. között szabadidejüket tartalmasan és aktívan szeretnék eltölteni a Balatonon. A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira szóló Balaton Mix jeggyel bejárhatja a magyar tengert és környékét, akár kerékpárral is.

A kedvezményes utazási jegy kétféle időtartamra váltható, a 7 napos változat 2 szabadon választott napon, a 3 napos változat pedig 1 szabadon választott napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavon átkelő hajójáratokon. A jegy akkor válik érvényessé, ha utasaink a kiválasztott napot az utazás megkezdése előtt ráírják a jegyre.Kerékpáros kedvezmények

Balatoni kirándulása során se hagyja otthon kerékpárját, vegye igénybe a felújított, nagykapacitású kerékpárszállító vasúti kocsikat! A MÁV-START Zrt. és Balatoni Hajózási Zrt. kijelölt járatain a felnőtt, gyermek és családi Balaton Mix jeggyel személyenként 1 db kerékpár díjmentes kerékpárjeggyel szállítható (pl. családi Balaton Mix jeggyel utazó 2 felnőtt és 2 gyermek 4 db kerékpárt szállíthat). A díjmentes kerékpárjegyet az utazás megkezdése előtt meg kell váltani.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata