Mit csináljunk Kaposváron ha kitör a kánikula? + 5+1 tipp a nagy melegre

Tombol a nyár, rendszeresen 30 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála, ilyenkor azoknak a legjobb, akik nyaralnak és vagy a hegyekben vagy valamelyik vízparton át tudják vészelni a tartós hőséget. Na de mit tehetnek azok, akik Kaposváron maradnak?

1. Az első és legkézenfekvőbb lehetőség a Virágfüdrő, amelynek hatalmas medencéiben nagyon sokan tudnak hűsölni. Ha három óra után érkezünk, és van Kaposvár Kártyánk, akkor meg egészen jó áron megúszhatjuk a strandolást, viszont egy-egy melegebb hétvégén nem árt felkészülni a tömegre. Munkaidő után is érdemes leugrani a Virágfürdőbe, hiszen este 8-ig van nyitva és pár órát még hűsölhetünk a vízben. 

2. Mozi - egy moziban mindig kellemesen hűvös van, ha pedig egy jó horrorfilmre ülünk be, a borzongás garantált. 

3. A Deseda partra is érdemes kirucanni, bár a víz minősége az érzékeny bőrűeknek nem kedvez a magas alfa-klorofill szám miatt, de a fák alatt azoknak is jól esik a hűsölés, akik nem mártózhatnak meg a habokban. Ráadásul van játszótér, büfé és még sok minden más, ami miatt érdemes egy látogatást tenni a partszakaszon. Hogy mit lehet csinálni még a Desi parton a fürdésen és az ejtőzésen kívül itt megnézhetitek: http://kaposvariprogramok.hu/desedaprogramok

4. Kirándulni is lehet: Kaposvár környékén nagyon sok kellemes és szép erdős rész várja a a látogatókat, ahol hűsölhet kicsit a városi kánikulában elpilledt lakosság.

Itt olvashatók pontosan, hogy hová is lehet menni: http://kaposvariprogramok.hu/5helyszabadban

5. A Rippl-Rónai Múzeum meglátogatása is jó program a tikkasztó melegben, az épületben kellemesen hűvös van és mindig akad látnivaló.

+1. Ha pedig már közeledik az este és enyhül a meleg, kiülhetünk egy-egy teraszra a városban és elkortyolhatunk egy hideg italt a langyos estéken. A kaposvári teraszokról itt írtunk korábban: http://kaposvariprogramok.hu/teraszok

Facebookos játékaink szabályzata