Sellei Lilla fantasztikus és egyedi táskákat készít

A Lilla Sellei Bags elsősorban egyedi, saját tervezésű táskák forgalmazásával és készítésével foglalkozik, de kínálatukban vannak még mellények, kulcstartók is. A márka megálmodójával és létrehozójával Sellei Lillával beszélgettünk. 

 

Hogyan indult a vállalkozás?

Amikor kisgyerek voltam, a 80-as 90-es években és nem volt még ennyi ruhabolt, az is drága volt, akkor anyukám rengeteg mindent varrt nekem és a tesómnak. A szabadidőnadrágtól a télikabáton át a koszorúslány ruháig mindent elkészített. Kislányként sokszor láttam, amint szab, aztán pedig a varrógép asztalánál ül. A varrás tehát mindig is az életem része volt, az első saját kreációimat a Barbie babáimnak készítettem zokniból.

Mindig rajongtam a divatért, divatrajzokat készítettem és egyidőben divattervező akartam lenni. Aztán, ahogy nőttem úgy szorítottam háttérbe ezt az akkor totálisan irracionális álmom. 12 éves voltam, amikor megkaptam életem első saját varrógépét, ezzel a géppel egyből táskákat kezdtem varrni. Hogy miért éppen táskákat? Mindig is imádtam a táskákat, persze vásárolni a zsebpénzemből nem tudtam volna annyit, amennyire vágytam. A varrás tudományának hála gardróbom gyorsan tele lett, ezért hetedikben már az osztálytársnőimnek, a barátnőimnek készítettem táskákat.

Mikor indult a vállalkozás?

Az Óbudai Egyetemen végeztem bőr szakirányon, a diplomamunkám egy variálható táska volt. Már a fősuli alatt, 2007-ben indult el, az egyedi táskákat bemutató saját weboldalam és divatblogom - 2022-ben tehát 15 éves lesz a márka (SOK-SOK szülinapi meglepetéssel készülünk).

Ezután egy kisebb, de roppant hasznos, újságírói kanyar következett, 2008-tól egy online női magazinnál dolgoztam, a divat rovatot vittem, később főszerkesztői pozícióban is dolgoztam. 2012-től, a fiam születésétől szabadúszó újságíró lettem. Ezek alatt az évek alatt egyedi megrendelésekre készültek táskák, de csupán egy hobbi volt. Új lendületet a második gyermekem születése után, 2016-ben vett a táskamárkám, amikor elindult az önálló webshop, a mai kínálat egy részével.

Miért olyan népszerűek a Lilla Sellei Bags darabok az anyukák között?

Ez nem meglepő, hiszen az édesanyák célcsoportjába tartozom én is, így jól ismerem a vágyaikat, igényeiket. A mai kínálatot alkotó első darabok is így születtek, saját igényből. A kisebbik gyerekemet hordoztam és szükségem volt egy vagány, menő hordozás kompatibilis övtáskára - mivel a piacon nem találtam, adott volt, hogy megvarrom magamnak. Ez nagy sikert aratott a hurcis anyukák körében, úgy tűnik sokan kerestek modern, divatos, nem a piacon lévő hippi stílusban készült hordozós övtáskákat. A többi termékem is megoldás egy-egy olyan problémára, ami az én életemben is felmerül.

Ma már a márka a praktikusságáról és stílusosságáról ismert, szezononként jelentkezek új, tematikus kollekciókkal, de szezonok között, folyamatosan készülnek újabb, egyedi mintásdarabok. A palettát az oversize mami övtáska, a variálható táska és hátizsákok határozzák meg, de ezek mellett már rengeteg mindent kínálunk ugyanolyan stílusban és minőségben a vásárlóinknak: például az övtáskára szerelhető kulacstartó, mobiltok, vagy a koktéltáska, a kettő az egyben ZIPack, de már tavaly télen nagy sikere volt a hosszított fazonú softshell mellényeinknek, amelyek idén már hordozós és kismama betéttel is kiegészülnek.

Fontos kiemelni, hogy már sok szezon óta nemcsak a táskák és a fazonok, de az anyagon látható minták is saját tervezésűek, ezeket együtt álmodjuk meg a férjemmel, aki grafikusként segít digitális formába önteni.

Honnan származik az inspiráció az új kollekciókhoz, mintákhoz, termékekhez?

Ez egy nagyon érdekes kérdés, hiszen bármi és minden inspirálhat. Persze én is pörgetem az olyan hagyományos inspiráció forrásokat, mint például a Pinterest vagy az Instagram, de inspirálnak a barátaim (rengeteg csodás és tehetséges nő vesz körül), a természet, a gyerekeim… Az ötletek általában a legváratlanabb és legkülönbözőbb dolgok összekapcsolásából jönnek létre. A kollekciók tervezésénél belekapaszkodok egy-egy számomra nagyon inspiráló formába, színbe és érzésbe, és azt próbálom egyetlen egy mintába “belegyömöszölni”. A minta által sugallt világot, érzést aztán a kampányfotózás során bontjuk ki még jobban.

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

Azon kívül, hogy egyediek a mintáink talán a fenntarthatósági törekvéseinket emelném ki. A Lilla Sellei Bags jobb választás minta a fast fashion vagy a multik márkái. Itthon készülnek, tehát a vásárlással egy hazai céget támogat a vevő, valamint így rövidebb a készítőtől a vevőig vezető szállítási út, kisebb a terhelés. Az olyan alapanyagok, mint a cipzár, a logózott műanyag csat vagy az egyedileg mintázott softshell, mind hazai vállalkozás készítik a számunkra. Így az anyagbeszerzés is a hazai ipart segíti és ezen alapanyagok útja, szállítása is sokkal rövidebb. Az egyes alapanyagok ráadásul egy javítás vagy későbbi csere esetén mindig rendelkezésre fognak állni, a minőséget garantálni tudjuk. A maradék anyagokat felhasználjuk: ezekből készülnek az olyan kisebb termékek, mint a pénztárcák vagy éppen mobiltelefon tokok. Sőt a pici darabokat eltesszük, így később a javításokhoz fel tudjuk őket használni. Foltoztunk már be ilyen pici darabokkal kutya rágta táskát is. Bár a táskák alapanyag softshell, ami 100% poliészter, nem egy természetes anyag, de ez garantálja, hogy a táskák vízállóak és tartósak legyenek. Számunkra a hosszú élettartam kiemelkedően fontos. Élethosszig tartó garancia: a megszokott garancián túl, minden javítható hibát legyen az használatból vagy éppen egy véletlen balesetből eredő díjmenetesen javítunk, hiszen a célunk az, hogy egy táskát minél hosszabb ideig tudjon a vevő hordani. A táskák nem igényelnek speciális elbánást, kímélő programon, 30 fokon gépben tisztíthatóak. A táskák csomagolásánál ügyelünk arra, hogy a pont jó méretű dobozba kerüljenek, ne maradjon felesleges, üres tér. Így a futárcég járműveibe is kevesebb helyet foglalnak a csomagok, ami gazdaságosabbá teszi a szállítást. 

Most már folyamatosan fut a “Hozd vissza a táskádat!” kampány, amely során a régebbi táskákat visszavesszük, 5.000 forintos vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk. Ezt követően a táskákat tisztítjuk, javítjuk, és 1.000 - 4.000 forint közötti áron értékesítjük.

 

https://lilla.sellei.hu/

 

Időpont: 
szerda, 2022, január 26 - 19:00

Facebookos játékaink szabályzata