Útlezárárások, torlódások a vasárnapi bicikliverseny miatt - mutatjuk mire figyeljetek

Magyarországon rendezik meg 2022. május 8-án a Giro d’ Italia kerékpáros körverseny III. szakaszát, amely Kaposvárról indul.

 

A profi nemzetközi kerékpárversenyen a versenyzőket többek között szervizkocsik, mentőautók és motorosok, valamint rendőrök fogják kísérni. A kerékpárosok a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket figyelmen kívül hagyják.

A parkolási rendre vonatkozó információkat itt találjátok. 

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a közlekedőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe az illetékességi területén:

A versenyzők 12 óra 25 perckor rajtolnak Kaposvárról, a Kossuth térről, majd a Fő utca - Dózsa György utca - Budai Nagy Antal utca - Újpiac tér - Áchim András utca - Vásártéri út - Jutai út - Hajnóczy József utca útvonalon hagyják el Kaposvárt. A mezőny a 610-es számú főúton halad tovább, majd Kaposfőnél a 61-es főútvonalon Nagybajom – Böhönye – Iharosberény – Pogányszentpéter településeken keresztül távozik Zala megye irányába.

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is, és előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek több órás várakozásra kell számítaniuk.

Kérik, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezen az útvonalon ne induljanak útnak, vagy válasszanak más megközelítési lehetőséget.

Táblázat a kaposvári útlezárásokról:

Az alábbi térképen láthatóak az útlezárások, ha ráközelítetek megtaláljátok azokat az utcákat, amelyeken nem lehet majd közlekedni. Az adott útszakaszra rákattintva láthatóvá válik, hogy mikor lesz pontosan lezárva. 

Állásajánlatok Kaposváron