LED-csereprogramot indít Kaposvár

 - LED-fényforrásra cserélhetik régi izzóikat a kaposváriak, az önkormányzat kedden indított, az energiatakarékosságot és a környezet védelmét szolgáló programjában - jelentette be Szita Károly a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

   

A településvezető szavai szerint a térítésmentes csere lehetősége azok előtt nyílik meg, akiknek kaposvári lakcímük van.

    Egy háztartás villamosenergia-költségének 30 százalékát a világítás teszi ki, nem mindegy, milyen fényforrásai vannak a lakosságnak - jegyezte meg.

    Kitért rá, az elmúlt évek kaposvári beruházásaiban meghatározó volt, hogy a város 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érje el, a megújuló energiákat már ma is kaposváriak ezrei használják.

    Pintér Rómeó alpolgármester közölte, az izzócserére regisztrálni a led.kaposvar.hu oldalon lehet, ahol az igénylő kiválaszthatja, meleg vagy hideg színvilágú fényforrásokat szeretne. A pályázókkal szemben elvárás, hogy a LED-eket két éven át használják.

    Azok, akik nem tudnak online regisztrálni, a város négy regisztrációs pontján adhatják le kérvényüket - tette hozzá a politikus.

MTI

Állásajánlatok Kaposváron