A Dél-Dunántúlon esett a legtöbb eső kedden, Babócsa és Nemeskisfalud is szépen kapott

 - Az ország nagy területén már a január havi csapadékösszeg duplája lehullott az elmúlt tíz nap alatt - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

   

Közölték: kiadós esőt hozott a kedden érkezett, jelenleg is az ország felett lévő légörvény, amelynek hatására az eső, zápor mellett zivatarok is kialakultak.

    A legtöbb eső a Dél-Dunántúlon, valamint a Balaton-Budapest tengelyben esett. A bejegyzéshez készített infografika szerint a Somogy vármegyei Babócsán 31 milliméter eső esett 24 óra alatt, Nemeskisfalud községben pedig 30,8 millimétert mértek.

Hozzátették: a fővárosban lehullott - Budapest-Pestszentlőrincen mért - 28 milliméter eső valószínűleg új napi rekord is lesz.

 

    Közölték azt is, az elmúlt tíz napban lehullott csapadék mennyiségét vizsgálva az ország nagyobb részén már lehullott a januári havi átlag, de egy délnyugat-északkelet-sávban már ennek kétszerese is leesett ugyanennyi idő alatt.

    Az infografika szerint a délnyugat-északkelet sávban nem ritka a 70 millimétert megközelítő vagy az azt meghaladó csapadékmennyiség sem tíz nap alatt.

MTI

Időpont: 
szerda, 2023, január 18 - 19:42

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron