Diána kémiából doktorált, most illóolajokkal és kozmetikumokkal foglalkozik

A Diadeurnél betegségek, elakadások kezelésére kínálnak alternatív megoldásokat természetes kozmetikumokkal és terápiás tisztaságú illóolajokkal. 

Dr. Takács-Tóth Diánával a vállalkozás tulajdonosával beszélgettünk. 

Hogyan indult a vállalkozást?

A végzettségem szerint vegyész vagyok és aromaterapeuta, illetve gyógyszerészeti kémiából doktoráltam. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a tiszta, natúr, bio alapanyagok használata, a Diadeur Kft.-t azzal a céllal hoztam létre, hogy termékeimmel ezt az elvet képviseljem, miközben feltöltődök és újjászületek minden egyes illatban, keverékben, kencében. 

Hol készülnek a termékek?

Késztermékeink családi manufaktúránkban készülnek Nagytarcsán, az illóolajok pedig egy nagyon kritikus kiválasztási rendszer eredményeként kerülnek a termékpalettára legtöbbször termelőtől. Így tudjuk biztosítani a kifogástalan minőséget és a terápiás hatást.

Mikor indult a vállalkozás?

Vállalkozásom 2020-ban indult, bár ezt megelőzte már több natúr kozmetikumot készítő vállalkozás szárnypróbálgatásként. De igazán kiteljesedni és a saját márkámat megvalósítani a Diadeur (diadör)-rel sikerült.

Miért fontos neked ez a vállalkozás?

Háromgyermekes édesanyaként, én is a legjobbat kerestem a gyermekeimnek. Nálunk is volt a családomban ekcéma, megfázás, mindenféle betegség és így váltam én is a gyerekeimnek a legjobbat kereső anyává.

Innen csak egy lépés volt, hogy ezt a tudást át akarjam adni az anya- és nőtársaimnak, és megalkossam azokat a termékeket, amelyekre az évek során támaszkodhattam. Ezeken a gyógyulást segítő termékeken kívül a női bőrápolási fejlesztéseink adtak sok örömet, mert rengeteg visszajáró hölgy használja a Rózsajó balzsamot és a Kamélia elixírt.

Gyerekkorom óta a gyógynövények szerelmese vagyok. Bár mondhatok nagy szavakat a köz érdekéről, környezetünk védelméről, ami mind-mind igaz, mindezek mellett ez egy olyan vállalkozás, amiben én magam is tanulok, fejlődök és feltöltődöm. Mert ez a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom.

Miért érdemes a Diadeur-nél vásárolni?

Az aromaterápiában a minőség a legfontosabb hatékonysági mutató. Jó minőség = hatékony segítség.

Számomra az elsődleges szempont, hogy megtaláljam a termelőt, ha lehet. Aki gondosságával, két kézi munkájával, szíve-lelke rezzenéseivel és igényességével hozza létre a csodát. Beszélgetek vele a termelés körülményeiről, életszemlélete, céljai is megfogalmazódnak. A közös érdeklődés hamar kaput nyit.

Ha megtaláltam a termelőt, mintát kérek az illóolajból, mivel a minőséget igazolni kell a termékdokumentációval, a minőségi adatlappal, analitikai vizsgálatokkal (GC-MS, forgatóképesség, viszkozitás). A vegyész-énem szomjazik rá. Anélkül nem veszek át illóolajat, hogy ezt az adatlapot ne vizslatnám tüzetesen, amivel a termelőnek, szállítónak rendelkeznie kell.

Ezután minden illóolajat eljuttatok független laboratóriumba, ahol a termelőtől, beszállítótól kapott értékeket ellenőriztetem. Ezek az analízisek rendkívül költségesek, de a teljesség igénye ezt is megköveteli.

Minden termékünk rendelkezik analitikai bizonylattal, minőségi dokumentációval.

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

Szerettem volna a kifogástalan minőséget a brand megjelenésével is kifejezni. Kerestem a megkülönböztető jelzést, ami csak a Diadeur jellemzője, ezért illóolajaimat fehér üvegben és bambusz kupakkal kínálom. Elegencia és makulátlan tisztsaság a természet közelségében.

Ezzel az igényes megjelenéssel nagy sikert arattunk, tényleg kiemelkedünk a tömegből.

A szép fiolákon túl, szakértői csapat áll a hátam mögött, akik személyes tanácsadással állnak a vásárlóink rendelkezésére.

Ezen felül pedig van egy zárt facebook-csoportunk, ahol egyéni kérésekre is készülnek keverékek, illetve itt egymást tudjuk segíteni a tapasztalatainkkal.

Mi a legnépszerűbb termék?

Az aromaterapeuták előszeretettel használják az illóolajokat keverékben, mivel azok szinergiában vannak egymással, vagyis felerősítik egymás hatását, erőteljesebb, intenzívebb hatást nyújtva felhasználójának.

Nálunk ezek a keverékek nagyon népszerűek, szívesen használják a vásárlóink.

Van még egy roll-on termékcsoportunk is, amelyek nagyon keresettek. A Hűs szellőt fejfájás ellen, a Friss jeget arcüreg, nátha esetén, a Vigasztaló reményt nehéz élethelyzetre, a Babérkoszorú lélekparfümöt pedig önbizalomerősítésre ajánljuk. Az egyedi receptúrákon túl a valódi ásványgörgővel tigrisszem, aventurin, lapis, rózsakvarc) mindig mosolyt csalunk felhasználóink arcára. 

Mitől különlegesek a termékeitek?

A probléma megszűntetése a cél: hogy múljon a fejfájás, a térdfájás, az ekcéma, a herpesz, a száraz bőr, a magas vérnyomás… Ehhez kínáljuk a terápiás tisztaságú aromaterápiás illóolajokat, keverékeket, aromavizeket, diffúzorokat, krémeket, dezodorokat, szappanokat. 

Mi megtanítjuk ezeket helyesen használni!

Szolgáltatások területén számos workshopot kínálunk, az aromaterápiás alaptanfolyamon túl szappankészítést, krémkészítést, egyedi parfümkeverést tanulhatnak nálunk az érdeklődők. Mindig testre szabjuk az igényeket: szervezünk programot egyetlen érdeklődőnek, de barátnős szülinapra és csapatépítőnek is akár 50 fő részére.

Mi az, amit kiemelnél a termékek közül?

Kevés olyan aromaterápiás válllakozás van ma Magyarországon, aki ilyen összetartó közösséggel büszkélkedhet, mint a Diadeur. Számtalan esetben tudtunk egymásnak segíteni, tapasztalatot megosztani.

Ennek egy szép példája és továbbvitt gondolata az éppen meghirdetett pályázatunk, a "Magam keverem a natúrkencém", amely lehetőséget ad a házi kozmetikumkeverőknek arra, hogy receptjük megosztásával értékes ajándékokat nyerjenek és egy egyre bővülő, remek csapathoz csatlakozzanak.

Milyenek a vevők visszajelzései?

Nagy öröm számunkra az, amikor javulásról számolnak be a felhasználók, az életminőségük javulásáról. Az évtizedes migrént a Hűs Szellő roll-on megszüntette. A többször lefagyasztott szemölcsre kapott keveréke örökre megoldotta a problémát. A Kezeslábas krémtől elmúlt az ekcémája, a gyerekek már nem betegeskednek, a kisfia már nem ébred éjszakánkánt, a depresszióból kilábalt az illóolajokkal, megtalálta álmai dezodorját, a Mélyzöld Extrát, ami végre-végre tényleg elveszi a kellemtlen testszagot. Megszűnt az ideges eredetű gyomorfájása, elmúlt a torokfájás, megszűnt a térdfájás… Nekünk ezek a sikertörténetek. 

 

Elérhetőségek: 

www.diadeur.hu 

Dr. Takács-Tóth Diána

30/6051130

https://www.facebook.com/search/top/?q=diadeur 

Időpont: 
vasárnap, 2023, február 19 - 21:26

Állásajánlatok Kaposváron