Szévihar süvít a Dunántúlon, sebességkorátozás van a Völgyhídon is

Szélvihar süvít a Dunántúlon, sebességkorlátozást vezettek be a völgyhídon is.

 

A Budapest-Szeged vonaltól nyugatra szó szerint süvít a szél, a Balatonnál tarajos hullámokat produkált a tomboló légmozgás, eddig a legerősebb lökést Fonyód-Várhegyen mérték, ahol 117 km/órás szél tombolt.

Viharos széllökésekre adott ki figyelmeztetést a Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon és a főváros térségében már most is erős, néhol viharos erejű szél fúj, ami nagy sebességnél sokat ront a jármű menetstabilitásán. .

A Balaton környékén, és az Alpokalján helyenként viharos, közel 100 km/h-s széllökéseket mérnek, de az átlagos széllökések is 70-90 km/h között mozognak. 

Hidakon, felüljárókon, vagy szélvédett helyekről (főként erdős részről nyílt területre) kihajtva legyenek nagyon óvatosak, csökkentsék a sebességet!

A viharos szél környezetében nem tanácsos olyan pótkocsit és utánfutót vontatni, amely könnyű és nagy az oldalfelülete, mert az erős szél könnyen felboríthatja.

Vegyék komolyan a figyelmeztetést! 

 

Az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon az erős-viharos széllökések miatt 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. A szokottnál is figyelmesebben, fokozott óvatossággal haladjanak át a hídon!

 

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Örkény térségében az 53-as km-nél egy autószállító tréler árokba borult. A helyszínelés idejére a forgalmat a belső sávba terelik

Állásajánlatok Kaposváron