Hatalmas közlekedési razzia volt Kaposváron, 708 autóst ellenőriztek

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott Kaposváron és vonzáskörzetében, hatvanegy szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei május 7-én Kaposvár és vonzáskörzete forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

 

Az akció ideje alatt a járőrök 708 gépjárművezetőt ellenőriztek, egy sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek emellett vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, sebességtúllépés, biztonsági öv használatának hiánya, valamint az elsőbbség szabályainak megsértése miatt összesen 61 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést nyolc járőrautó, két civil gépkocsi, egy sebességmérő berendezés és két drón segítette.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Időpont: 
szerda, 2024, május 8 - 19:10

Állásajánlatok Kaposváron