Hidegfront vet véget a hőségnek - így alakul az ünnepi hétvége időjárása

Szombaton folytatódik a forróság, a hőmérséklet a délutáni órákra 32 és 39 fok közé emelkedik. Délen lesz melegebb.

Napközben a napsütés mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyekhez erős, viharos széllökések társulhatnak, ezt leszámítva inkább csak a Dunántúlon kísérhetik időnként élénk lökések a délies szelet.

 

Vasárnap is marad még országszerte a nagy meleg, a csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között alakul. A napsütést fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják meg, ez utóbbiakból több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, viharos széllökésekkel kísért zivatarok.  A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, néhol megerősödik.

 

Hétfőn délnyugat felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és többfelé, Kialakulhatnak  záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Dunántúlra a feltámadó északias szél hűvösebb levegőt hoz: itt 27-31 fok várható.

 

Kedden, államalapításunk ünnepén többfelé szeles időre, de többórás napsütésre van kilátás, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan még záporok, zivatarok alakulhatnak ki. 29 és 35 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. 

 

idokep.hu

 

Állásajánlatok Kaposváron