Változik a forgalmi rend a Teleki utcánál és a Petőfi térnél

Csütörtök este – tizenhat hónap után – kisebb eltéréssel visszaáll a korábbi forgalmi rend a Teleki utcai tömbbelsőben. Az autósok-motorosok újra a Teleki utca felől hajthatnak a Noszlopy utca irányába.

A Petőfi tér átépítése miatt ugyanakkor a Teleki utca alsó szakasza le lesz zárva; az autósok az Irányi Dániel utcán, a Somogy Áruház parkolóján és a Rippl-Rónai téren keresztül térhetnek rá a Teleki utcára.

Jelentősen javítja a Teleki utcai tömbbelső közlekedését az újabb forgalmirend-változás, hiszen az autósok csütörtökön 19 órától már nem a Petőfi téren, hanem a Noszlopy utcán és a körforgalmon keresztül hagyhatják el az övezetet. Vagyis a Kaposvári Közlekedési Központ építésének befejezéséig még a reggeli és a délutáni csúcs idején sem kell feltorlódó kocsisorra számítani a Teleki utcában.

A Vásártéri út felől érkező autósok a Petőfi térnél továbbra sem kanyarodhatnak be balra nagy ívben az Irányi Dániel utcába, azonban a vasútállomás előtti ideiglenes körforgalomban kényelmesen vissza tudnak fordulni, hogy aztán jobbra kis ívben közelíthessék meg az Irányi Dániel utcát. Onnan a Somogy áruház parkolóján és a Rippl-Rónai téren keresztül érkezhetnek meg a Teleki utcához. A fagyizónál mindkét irányba kihajthatnak, a Teleki utca alsó szakasza azonban zsákutcaként működik majd, és kétirányú forgalmat bonyolít a Petőfi tér lezárása miatt.

 

Változás!!! A korábban közöltekkel szemben a kivitelező mégsem nyitja meg a belvárosi parkolóház melletti, Áchim András utcára nyíló útszakaszt, mert a helyijáratos buszok közeli megállója, illetve parkolása miatt nem volna szavatolható a járókelők, utasok biztonsága.

Az Áchim András utca felől azonban – hasonlóan a Petőfi téri szabályozáshoz – itt is csak jobbra, kis ívben lehet behajtani a Városház utca felé. Az új, rövid szakaszt szűkítik és egyirányúsítják is felfelé, a tömbből tehát itt nem, csak a Noszlopy utca felé lehet kihajtani.

Az önkormányzat kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a belváros útjain, ugyanakkor köszöni a kaposváriak türelmét és megértését!

HASZNOS

 

 

Facebookos játékaink szabályzata