Ismét lehetnek szabadtéri rendezvények

    A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

 

 Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program:

  • amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik,
  • vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor),
  • illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak például: stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi.
  • a sportrendezvény, a színházi előadás, a mozi, a cirkusz, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény.

A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani. A nézők kötelesek tartani a védőtávolságot a szabadtéri rendezvények alatt, akkor is ha nincs lehetőség leülni.

Viszont tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, a  zenés, táncos rendezvény helyszínén:

Zenés, táncos rendezvény a  rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény (például:fesztivál, könnyűzenei koncert, táncház, táncklub, diszkó, rockklub), amelyen a  részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.

A rendelet  csütörtöktől (mától) lép életbe.

Forrás: MTI

 

    

Facebookos játékaink szabályzata