16 fertőzött van Kaposváron négyen vannak kórházban

Intézkedések és információk:

 

 1. folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket, beleértve az iskolákat, óvodákat, bölcsődéket, sportlétesítményeket stb.
 2. a nagyobb létszámú, zárt térbe szervezett események kapcsán az a város kérése, hogy halasszák el azokat, vagy szabadtéren tartsák meg
 3. Kaposváron is figyelik a szennyvizet, a napi mérések helyben még alacsony koncentrációt mutatnak
 4. Somogyban egy hét alatt a duplájára nőtt a fertőzöttek száma, az országos adatokhoz képest ugyanakkor még mindig kevesen fertőződtek meg a megyében
 5. Kaposváron 16 pozitív eset van, 4 főt kezelnek kórházban, a többiek karanténban, az otthonukban gyógyulnak
 6. szeptember 3-án határozatlan időre látogatási tilalmat rendelt el a polgármester a kaposvári idősotthonokban. Idő közben az ország valamennyi idősotthonánál is hasonló intézkedést hozott az országos tisztifőorvos.
 7. megfelelő mennyiségű védőfelszerelés van Kaposváron. Minden eszköz rendelkezésre áll, fertőtlenítőszerből 3 hónapra elengedő van a raktárakban, amelyeket folyamatosan töltenek fel. A napokban 15 millió forint értékben vásárol fertőtlenítőt a város.
 8. felfüggesztik a gyermekeknek szánt úszásoktatását határozatlan időre az óvodásoknak és az iskolásoknak is
 9. korlátozások a sportlétesítményekben is. A beléptetésnél testhőmérsékletet mérnek, továbbá ültetési rendet vezetnek be, és a maszkhasználat is kötelező lesz.
 10. az uszodára is vonatkozik a maszkhasználat és a távolságtartás is.
 11. a koronavírus-járvány törést okozott a kaposvári gazdaságban, 852-vel lett több a munkanélküliek száma. Nem csoportos leépítésekről van szó, 1-2 fővel lett kevesebb álláshely a közel ezer kaposvári cég esetében. Ugyanakkor augusztusban már a helyi gazdaság erősödése volt mérhető.

Forrás: https://koronavirus.kaposvar.hu/

Facebookos játékaink szabályzata