Koronavírusos eset a kaposvári Városházán

Egy, a Városházán dolgozó munkavállaló koronavírus-tesztje lett pozitív. A kontaktkutatás, a munkaátszervezés és az épületszárny fertőtlenítővel, valamint ózongenerátorral történő fertőtlenítése idejére az ügyfélfogadás szünetelt a Kossuth tér 1 szám alatt a szerdai napon.

 

Az Igazgatási Irodán várhatóan leghamarabb szeptember 30-án lehet ügyfélfogadás. Az intézkedés a Szociális Irodát és a Közterület-felügyeletet nem érinti, csütörtöktől az Igazgatási Irodát kivéve mindenhol visszaáll a megszokott ügyfélfogadási rend.

 

A kontaktkutatás során a hatóságok hatósági házi karantént rendelhetnek el, a munkavállalók csak két negatív tesztet követően jöhetnek vissza a munkába.

 

A Városházán már korábban életbe léptek azok az intézkedések, mely szerint az épületbe csak szájmaszkban –, amely az orrot és a szájrészt is takarja –, lázmérést követően lehet belépni a látogatók és a dolgozók számára is. Utóbbiaknak is kötelező a folyosókon, értekezleteken a szájmaszk használata. Továbbá az épületben az ajtókilincseket, a közösségi tereket és mosdókat folyamatosan fertőtlenítik, a dolgozók figyelmét rendszeresen felhívják a fertőtlenítés és az alapos kézmosás fontosságára.

 

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala arra kéri a kaposváriakat, hogy az ügyfélfogadás újraindulását követően is az ügyintézést lehetőleg online formában vegyék igénybe. Amennyiben halaszthatatlan és személyes jelenlétet megkövetelő ügyintézésre érkeznek, úgy tartsák be a szabályokat önmaguk, és az itt dolgozók védelme érdekében.

Forrás: koronavirus.kaposvar.hu

Facebookos játékaink szabályzata