A Barackba zárt szellem - pénteken barackvásár a Marázplastnál

A baracklekvár jóval több pépesített, tartósított gyümölcsnél. A baracklekvár az üvegbe zárt nyár. Anya (vagy a Mama) szeretete. Egyfajta varázslat.

 

Amikor a Queen annak idején “A hegylakó”-ban azt énekelte, hogy “Its’s a kind of magic”, teljesen biztos, hogy a baracklekvárra gondoltak. A baracklekvár alapvető élelmiszer, kihagyhatatlan, megkerülhetetlen, pótolhatatlan. A baracklekvár maga az élet.

Idén a lekvaristák nincsenek könnyű helyzetben. Már tavaly sem voltak. Akkor abban reménykedtek, hogy talán majd idén. De nem. Az árak határozott léptekkel araszolnak felfelé és 2021-ben megint csak abban bízhatunk: talán majd jövőre.

Na és addig? Mitévők legyünk? Hát, fel semmiképpen nem adjuk. A legrosszabb, ami történhet, hogy kevesebb lesz a lekvár. De lesz. Mert lekvárnak lennie kell.

 

2021. július 23.

A befőzés napja

 

A Marázplastnál már sok éve hagyomány, hogy ha július, akkor barackvásár. Ebből idén sem engedünk.

Kaposvár kedvenc áruháza július 23-án várja a lekvaristákat. A fő attrakció természetesen a sárgabarack lesz, 4 és 10 kg-os kiszerelésben.

De az áruházban megtalálni mindent, amire a befőzéshez szükség lehet: befőttes üveget minden méretben, dzsemfixet, celofánt, fazekat, fakanalat, gyümölcsmosót, szóval tényleg mindent. Akár most először kacérkodsz a befőzés gondolatával, akár veterán lekvarista vagy, egy dolgot biztosan nem fogsz: csalódni. A Marázplast nem ok nélkül lett Kaposvár kedvenc áruháza.

Időpont: 
szerda, 2021, július 21 - 14:20

Facebookos játékaink szabályzata