Huszadik alkalommal várja a fiatalokat a Pályaválasztási kiállítás Kaposváron az Arénában

„Tedd meg az első lépést” címmel szerdán megnyitotta kapuit a 20. jubileumi Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató a Kaposvár Arénában.

A Somogy Megyei Kormányhivatal minden évben kiemelten foglalkozik a továbbtanulás előtt álló fiatalok pályaválasztásának elősegítésével. Ennek érdekében szervezte meg idén is az általános iskolás tanulók részére a Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót.

 

A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a különböző szakmákkal, megfelelő tájékoztatást, hasznosítható információkat kapjanak a leendő munkaerő-piaci helyzettel kapcsolatban. A kiállítók között összesen 17 középiskola, 3 egyetem, civil szervezetek, a kamarák, valamint 3 rendvédelmi szerv is képviselteti magát.

 

Az informatikától a szépészeti ágazat szakmáin, a gasztronómián át a hegesztő vagy a kőműves foglalkozásokig bezárólag a továbbtanulási lehetőségek széles tárházával találkozhatnak az érdeklődők.

 

A három nap alatt több mint 2000 általános iskolást, délutánonként pedig több száz középiskolás fiatalt várnak. Aki ellátogat az Arénához, az iskolák mellett cégek, vállalatok termékeit, munkafolyamatait is megismerheti. Bepillantást nyerhet a fegyveres testületek munkájába is. A rendezvényt további, oktatáshoz, szakképzéshez kapcsolódó partnerszervezet megjelenése is színesíti.

 

Hiánypótló rendezvény ez a jubileumi kiállítás, hiszen a pandémia sok mindenre ráébresztett bennünket, megváltozott az életünk és befolyásolta a foglalkoztatást is – mondta el köszöntőjében dr. Zöld-Nagy Viktória az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

Somogy Megyei Kormányhivatal

Facebookos játékaink szabályzata