Enyhe idő lesz szilveszterkor is Somogyban

Somogy megye térségében, kedden hidegfront alakítja az időjárást. Erős, néha viharos lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj.

 

Pár fokot hűl a levegő, de országos viszonylatban is, továbbra is az átlagosnál jóval enyhébb időben lesz részünk.

Éjszaka általában kevés felhő, csillagfényes idő ígérkezik. Legyengül a szél, emiatt néhol kialakulhatnak ködfoltok.

 

Szerdán az elmúlt napokhoz képest pár fokkal alacsonyabb hőmérséklet várható, de a sokévi átlagnál még így is enyhébb lesz a délután.

Reggel, délelőtt itt-ott lehet ugyan párásság, de többségében derült égbolt, napsütés lesz a jellemző. Mérsékelt, északnyugaton élénkebb D-i szél fúj.

Délután változó, többnyire mérsékelt vastagságú, szakadozott, illetve el-elvékonyodó felhőzet sodródik az ország fölé. Csapadék nem érkezik. Marad a D-ies légmozgás.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd délután 8,

szerda reggel 2,

szerda délután 7,

csütörtök reggel 3 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtöktől újból enyhülés kezdődik. A reggeli ködös, párás időszakot követően, szeszélyes eloszlásban, de sokfelé elvékonyodik a ködfelhőzet és kisüt a nap, helyenként azonban makacs párásság, köd, szürke idő marad a jellemző.

 

- Pénteken felhősebb idő ígérkezik, időszakos, bujkáló napfényre inkább csak a déli országrészben van esély. A változó vastagságú felhőzetből elvétve előfordulhat kisebb szemerkélés. Tovább emelkedik a hőmérséklet, délen újból előfordulhatnak +11 - +13 fokok.

 

- Az év utolsó napján tartósan párás, rétegfelhős, szürke és szűrt napsütéses területek egyaránt lehetnek az országban, szeszélyes eloszlásban. Napsütésre a magasabb hegyvidéken, illetve a déli országrészben van több esély. Mindezek ellenére marad az enyhe idő, délen, a napos területeken több fokkal +10 fok fölé melegedhet a levegő.

 

 

Állásajánlatok Kaposváron