Letarolta Somogy megyét a szélvihar

A Ciara Somogy megyében fákat csavart ki a földből, vezetékeket szakított le, megrongálta a házak tetőszerkezetét és közlekedési akadályokat idézett elő. Szinte megállás nélkül érkeztek a segélyhívások a katasztrófavédelem ügyeletére.

A műveletirányítók a veszélyeztetés és az események jellege alapján határozták meg a beavatkozások sorrendjét. Többször előfordult, hogy a felszámolt káreset helyszínéről a tűzoltó egységeknek azonnal újabb kárhelyre kellett vonulniuk.

Több, mint 130 alkalommal kérték a tűzoltók segítségét a viharkárok felszámolásában a hét első napján Somogy megyében. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes egységek vállvetve dolgoznak a károk felszámolásán.

Legtöbb feladata a kaposvári hivatásos és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak akadt, de a megye más részein is gyakran kellett az elemi csapás következményeinek felszámolásához vonulniuk az egységeknek. Legtöbb esetben a közlekedésben okoztak fennakadásokat a kidőlt fák és a leszakadt faágak, de előfordult, hogy épületek tetőszerkezetét is megbontotta a szél.

Több esetben járművek sérültek meg a viharos szél nyomán, és elektromos vezetékre dőlt fát is tucatnyi alkalommal kellett eltávolítani a tűzoltóknak a megyében.

Facebookos játékaink szabályzata