Pufindla - kézműves játékok babáknak

A Pufindla Manufaktúra 100% természetes, vegyszermentes portékákra épül.

 

Elsősorban rágóka féléket, csörgőket, montessori és waldorf ihletésű játékokat találhattok itt. Vannak tanítótáblák, gyapjúfilcből készült apróságok, BLW hozzátápláláshoz formatányérok. Kézműves hazai és francia szappanok, melyek természetesek és adalékmentesek. Valamint piciknek és kicsiknek csodás mesekönyvek.

Ács Rebekával a vállalkozás megálmodójával beszélgettünk. 

 

Miért és ki alapította a vállalkozást?

Ez egy családi manufaktúra. Jómagam, készítem a játékokat, végzem a vállalkozással kapcsolatos ügyeket. A párom mindenben segít, támogat, tanácsokkal és ötletekkel lát el. Emellett feltétlenül meg kell említenem csapatunk legfiatalabb tagját, aki inspirál bennünket, és aki nélkül nem találtam volna meg önmagamat, kisfiúnk Rupert.

A manufaktúrának egyelőre webes elérhetősége van, ugyanakkor megtalálhatóak vagyunk instagramon és facebookon is. Terveink között szerepel egy apró nyitott műhely megteremtése.

Találkozhatnak velünk kézműves vásárokon, melyek időpontját és helyszínét mindig közöljük a közösségi portálokon.

Van-e valami, ami inspirál a munkádban?

Nagy hatással voltak rám Vekerdy Tamás pszichológus és Kim John Payne, a világhírű pszichológus-pedagógus szerző könyvei. Szeretném megmutatni, hogy nem kell játékokkal elhalmozni egy gyerekszobát, ahhoz hogy egy kisgyermek fejlődjön. Csak meg kell találni a megfelelő eszközt! Mindenképpen fenntartható és környezetbarát megoldásokat, alternatívákat szeretnék kínálni kisgyermekes családoknak, anyukáknak és nőknek.

 

Miért fontos neked/nektek ez a vállalkozás?

A Föld sorsa, a mi kezünkben van, és ha egyszer kérdőre von a gyermekem, hogy miért nem tettem semmit, tiszta lelkiismerettel szeretnék a szemébe nézni, és elsorolni azt a sok-sok mindent, amivel -ha egy picit is- de próbáltam javítani Földünk állapotán Számomra ez nem csupán egy hóbort, hanem egy életforma, egy életfilozófia: Ne árts!

 

Mitől különlegesek a termékeid?

Minden egyes darabot, a legnagyobb gondoskodással teremtek meg. Nem csak munka, hanem hobby, sőt ez egy szerelem, és elkötelezettség a kézzel készült csodákhoz. Imádom, ahogy szépen lassan összeállnak a láncszemek, és kirajzolódnak a játékok. Mindegyik pici csomagban ott van szívem.  Nincs annál nagyobb öröm, mikor egy kisbaba az én termékemmel játszik és fejlődik.

 

Miért érdemes itt vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni? 

Az elsődleges szempont az volt, hogy olyan játékokat készítsek, amikkel a legkisebbek is játszhatnak. Gondos  tervezés és válogatás után esett a választás az adott alapanyagokra. A fa natúr és kezeletlen. A tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagok komoly vizsgálatokon mentek keresztül. Fa, pamut, gyapjú… mind olyan természetes anyag, amit az anyatermészet nyújt számunkra, és már évszázadokkal ezelőtt is használták. Kerüljük a mesterségesen előállított alapanyagokat és igyekszünk törekedni az újrahasznosításra, ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat. 

 

Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Talán azt, hogy a gyermeki énemet soha nem tudtam „kinőni” és fantasztikus, hogy most már felnőtt fejjel, anyaként, kisgyermekkel az oldalamon megteremthettem a saját birodalmamat. A vállalkozói oldalammal párhuzamosan instagramon megtalálhatják a kicsit személyesebb, hétköznapi ötletekkel, elmélkedésekkel, anyai gondolatokkal foglalkozó Pufindla profilt. Egy hétköznapi anyuka vagyok, és a manufaktúrám által szeretném segíteni anyatársaimat lelkileg, pozitív gondolatokkal. Sokszor nehéz az anyaság, de meg kell látni a hétköznapi varázslatot.

 

Mi a legnépszerűbb termék?

A különböző készségfejlesztő játékaim a legnépszerűbbek. Alkalmasak finommotorika, ritmus és hallás fejlesztésére is. A gyerekek megtanulhatják a színeket, a számolást, az alakzatokat. Logika- és türelemfejlesztő játékok is egyben.

 

Hogyan reagálnak az emberek, amikor találkoznak a termékeitekkel?

Az emberek rácsodálkoznak a termékeimre, mikor a standomhoz érnek a vásárok során, és sokszor elkezdenek beszélgetni is. A másik kellemes élményem, hogy a vállalkozás indulása után nem sokkal céges ajándékcsomagokat rendeltek tőlem, valamint Ukrajnából, Angliából és Németországból is érkezett már megrendelésem.

 

Webhely: www.pufindla.hu

Instagram: @pufindlamanufaktura

Facebook: Pufindla Manufaktúra 

Időpont: 
szerda, 2021, október 6 - 19:58

Állásajánlatok Kaposváron