Hidegbetöréssel érkezhet a havazás vasárnapra Kaposvárra

Viharos széllel érkező hidegbetörés várható a hétvégén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon pénteken.

 

Több hullámban kiadós eső is várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. 

    Szombaton túlnyomóan borult időre kell számítani. Az eső, záporeső hajnalra a keleti, déli részekre szorul vissza, majd napközben délnyugat felől újabb, kiterjedt csapadékzóna érkezik. Estétől az Alpokalján megnő a havas eső, havazás esélye. A többnyire északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 1 és 10, a maximum 3 és 12 fok között alakul, délkeleten, keleten lehet melegebb.

Az időjárás szombat estétől, vasárnap hajnaltól télies fordulatot vesz. A szombat délután érkező ciklon ugyanis ahogy északkelet felé helyeződik, úgy "lerántja" a hazánktól északnyugatra felgyülemlett hideg, sarkvidéki eredetű légtömeget, amely egyre jobban elárasztja a Kárpát-medencét - írták.

 

    A hideg levegő beáramlásával az esőt szombat késő estétől, vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, ám ezzel párhuzamosan nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.

    Vasárnap erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Többfelé kell számítani esőre, amit nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás válthat fel. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1 és +10 fok között alakul, délkeleten, keleten lehet majd a magasabb értékeket mérni. Napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Állásajánlatok Kaposváron