A vásár pünkösdkor nyit, a Virágfürdő júniusban, a buszok sűrűbben járnak hétfőtől

Újabb enyhítésekről döntött Kaposvár vezetése, erről számolt be Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Facebook-oldalán közzétett videóban.

 

Szita Károly megköszönte a kaposváriaknak, hogy fegyelmezettségükkel és segítségükkel átvészeltük a járvány első szakaszát.

 

Hétfőtől újabb fokozatos enyhítések következnek Kaposváron:

Buszjáratok

Május 25-től sűríteni fogják a helyi buszjáratokat, mivel egyre többen mennek vissza dolgozni. Hétfőtől naponta 30%-kal több busz közlekedik majd a városban, ami a jelenleginél napi 157 járattal jelent többet. A kora reggeli és a késő délutáni járatok sűrűbbek lesznek, valamint az esti buszok is ismét közlekedni fognak.

A külön kedvezmények, amelyek életbe léptek  maradnak, illetve a csuklósbuszok és követő buszok is járnak majd, hogy ne legyenek túl sokan a járműveken.

Óvodák, bölcsődék

Arra számítanak, hogy május 25-től egyre több gyermek fog visszatérni a bölcsődékbe és óvodákba.

Mivel sok kismama csak úgy tudta megoldani gyermeke otthoni felügyeletét, hogy szabadságot vett ki, így nyáron valószínűleg nem tudnak majd annyi szabadságra menni, ezért szükség lesz a bölcsődék és az óvodák folyamatos nyitva tartására. Idén éppen emiatt nem lesz nyári szünet ezekben az intézményekben.

Virágfürdő

A Virágfürdő jó idő esetén június első hétvégéjén nyit, rossz idő esetén egy héttel halasztják a nyitást. Az 50 méteres medence jelenleg is látogatható hétköznap, de ha igény van rá hétvégére is megnyitják az uszodát.

Vásár

A városvezetés egyeztetett a vásár üzemeltetővel, és úgy döntöttek, hogy ezen a hétvégén még nem lesz vásár, de a megfelelő óvintézkedések mellett, pünkösd hétvégéjén ismét kinyit a kaposvári vásár. Ezután pedig hetente rendszeresen megrendezik majd kaposvári vásárt.

Munkanélküliség

Áprilisban 306 fővel nőtt a munkanélküliek száma, márciushoz képest. Jelenleg 2100 munkanélküli van Kaposváron, de igyekeznek mindent megtenni, hogy visszaállítsák a járvány előtti helyzetet, és csökkenteni a munkanélküliek számát.

 

Facebookos játékaink szabályzata